Cru Monplaisir Bordeaux Superieur 2012

Cru Monplaisir Bordeaux Superieur 2012
  • Cru Monplaisir Bordeaux Superieur 2012
(images are for illustrative purposes only)
product ID
1000299
ročník
2 012
charakteristika
červené suché
objem
0,75 l
výrobca
Gonet - Medeville
12.75 € excl. VAT
15.30 €Price incl. VAT
available
(recycling fee is counted in the price)    
Ručne zbierané hrozno pre Cru Monplasir pochádza z 9 hektárovéj vinice ktorá je zaradená do kategorie Bordeaux Supérieur, pri celokovej produkcii 60 000 fliaš ročne je toto víno unikátom celej oblasti Bordeaux Supérieur.


Charakteristika
Víno jemného štýlu, s klasickou odrodovou skladbou pre oblasť Bordeaux.

Farba : Intenzívna, rubínova s jemným mahagonovým odleskom.
Vôňa : Klasická a typická pre vína z Bordeaux, dominuje červené kôstkové ovocie ako slivky, čerešne a cassis. Doplnené o náznaky kože a dymu.
Chuť : Intenzívna a zároveň hladká, kopíruje vôňu a je doplnená o jemné triesloviny a príjemný dlhotrvajúci záver.


Hodnotenia Wine Spectator - 90/100


Merlot ( Alicante,Petit Merle, Sémillon rouge, Picard a Sud des Graves)

Modrá muštová odroda ktorá je rozšírená po celom svete. Názov Merlot alebo aj Petit Merle je odvodený od francúzskeho prekladu Merle čo znamená Drozd. Väčšinou sa používa na kupážovanie s Cabernetom Sauvignon kde napomáha uhladiť drsné triesloviny. Dozrieva skoršie ako ostatné odrody z oblasti Bordeaux a tak sa pestuje väčšinou v chladnejších oblastiach. Mimo Francúzska kde produkuje všetky kategorie vín od veľkých vin ( Grand vin ) v oblasti Médoc a Pomerol sa vyskytuje na juhu Francuzska a to ako jednoduché odrodové vína . V posledom desaťročí sa úspešne pestuje v Taliansku, kde tvorí základ pre novú kategoriu vín Super Toskánsych vín kde sa používa ako komponent k Sangiovese alebo Cabernetu Sauvignonu. Významnú úlohy hrá aj na severo východe Talianska, kde v regione Friuli–Venezia Giulia tvorí viac ako 50% produkcie červených vín. V novom svete je v tieni známeho Cabernetu alebo Syrahu. Najznamejšie vinárstva pochádzajú vína z USA a to hlavne z Californie. Napa valley a Sonoma sú regiony kde má dostatočný úspech kde sa tvoria vína podobné vínam z Francúzskeho Bordeaux. V Čile bol Merlot dlhú dobu povaovaný za Carmenére. Aromatický profil sa mení podľa terroiru a oblasťi kde sa víno dorába.

V starom svete a víno prejavuje rubínovou farbou, víntenzívnou ovocnou aromou : slivky, čerešne, jahody a s náznakom herbálnosti ako mäty a eukalyptusu.V novom svete sú vína plnšie, intenzívnejšie a dominujú tony čokolady, kávy a vanilky.

Francúzske vína odrody Merlot sú vhodné na dlhodobú archiváciu, v ostaných krajinách je hlavný faktor či víno zrelo v drevenom sude.



Cabernet Sauvignon ( Bouchet, Bouche, Petit-Bouchet, Petit-Cabernet, Petit-Vidure, Vidure, Sauvignon Rouge)

Najznamejšia odroda na svete. Rozšírená po celom svete, od Austrálie ( Margaret River, Coonawarra, Barossa ), USA ( Napa Valley, Sonoma), Francuzsko

( Medoc, Graves), Čile ( Colchagua ), Argentína ( Mendoza) až po Strednú Europu . Víno ma intenzívnu rubinovú frabu, velké množstvo trieslovín a kyselín. Charakteristický je aromatický profil : Cassis, Eukalyptus, Tabako a kôstkové ovocie. Často krát sa používa do Cuvée odordami ako Cabernet franc, Merlot, Petit verdot,Malbec alebo Carmenére ako Bordeaux Blend. V novom svete je najznamejšie miešané so Syrah aby sa eliminovali silné triesloviny. Víno odrody Cabernet Sauvigon je vhodné na dlhodobé vyzrievanie vo flaši.
(we reserve the right to change the description and specifications without prior notice)
 
This site uses cookies to help us provide services. By using our services, you consent to the use of cookies. More information can be found here.