Cava Barrica Caves Carles Andreu 2013

Cava Barrica Caves Carles Andreu 2013
  • Cava Barrica Caves Carles Andreu 2013
(images are for illustrative purposes only)
product ID
1000214
ročník
2 013
charakteristika
Biele šumivé
objem
0,75 l
výrobca
Caves Carles Andreu
20.42 € excl. VAT
24.50 €Price incl. VAT
available
(recycling fee is counted in the price)    
Osviežujúca a čistá chuť s farbou stredne citronovožltou so zeleným odleskom.

Carles Andreu Cava Barrica Caves Carles Andreu 2013
Charakteristika: Cava 
Farba: Stredne citronovožltá so zeleným odleskom
Vôňa: Intenzívna a mladistvá po hurškách , citrusových plodoch a tropickom ovocí
Chuť: Osviežujúca a čistá. Harmonická a ľahodná , pripomínajúc vôňu

Víno vyrobené z jedného ročníka ( Aktuálne ) ročník 2013. Víno zrelo 6 mesiacov v drevených sudoch.
Španielske šumívé víno Cava 

Výroba vína Cavaje rovnaká ako pri najzámejšioum šumivom víne sveta – Champagne.
Prvý krok je výroba základného vína( Cuvée ) ktoré je následne naflaškované. Liquor de Tirageje pridaný za účelom druhotnej fermentácii v rovnakej flaške ktorá sa dostane ku konečnému spotrebiteli. Víno následne zreje podľa požiadaviek od 9 mesiacov až po 30 mesiacov pričom odumreté kvalisnky vytvárajú kal ( Lees ) ktorý dáva charaketristikésenzorické vlastnostiako sú napríkald: bisquidbriožkači chlebovinka. Posldný krok je odstrelenie vrchu flaš kde sa nachádzajú odumreté kvasinky a pridá sa zmes cukru a muštu aby bola upravéna chuť
 
Na produkciu vína je možno použit iba 8 odrôd hrozna (Vitis Vinifera)
Biele :Macabeo dáva vínu vôňu po tropickom ovocíorientálnom korení.
Parellada pridáva hlavne citrusové podtonya sviežu kyselinku.
Xarellodotvára aromatickú zložku vína. 
Chardonnay  po vzore Champagnedáva teloa dlhú životnosť.
Modré: Trepat  autochtona odroda pre oblasť Penedés .Garnacha / Grenache Noir  a zriedka aj Pinot Noir / Rulandské modréči Monastrel. V prípade morých odrôd je úloha priniesť ovocné tony ako mailnyčerešnea hlavne pigment.
 
Celá produkcia je rozdelená do 3 kategoríi, ktoré určujú kvalitu víno podľa minimálne času zrenia vína na kaloch. Cava- Základná kategoria ktorá výžaduje minimalne 9 mesiacov zrenia. Reserva Cava– Stredná kategoria určuje až 15 mesiacov zrenia na kaloch 
GranReserva Cava– Najvýšší stupeň kvality kde je minimálne 30 mesiacov víno vyzrievané na kaloch. 
 
Dalej sa dá rozčleniť vína podľa zvyškového cukru : 
Brut Nature- do 3 gramov cukru na 1 liter vína 
Extra Brut-  - do 6 gramov cukru na 1 liter vína
Brut- do 12 gramov cukru na 1 liter vína
Extra seco- od 12 do 17 gramov cukru na 1 liter vína
Seco- od 17 do 32 gramov cukru na 1 liter vína
Semi seco- od 32 do 50 gramov cukru na 1 liter vína
Dulcenad 50 gramov cukru na 1 liter vína
(we reserve the right to change the description and specifications without prior notice)
 
This site uses cookies to help us provide services. By using our services, you consent to the use of cookies. More information can be found here.