Šumivé víno získané prírodným kvasením pomocou metódy Charmat. Predstavuje typické aromatické vlastnosti daného územia. Uzávery firmy Stelvin, ktoré sa v Taliansku používajú iba zriedka, sú inováciou, ktorá výrazne zlepšuje skladovanie vína a zaručuje jeho autenticitu.
Proces výroby vína
Mušt sa oddelí od pevných častí pomocou jemného, čiastočného lisovania. Lisovací korok zohráva zásadnú úlohu pri zachovaní vyváženej čerstvosti produktu. Po vychladnutí nasleduje fermentácia pri kontrolovanej teplote 15-16 °C. Druhá fermentácia prebieha v autokláve po dobu 10 dní pri tlaku až 2,5 atm.
Víno
Farba je slamovo žltá, chuť ovocná s jemnou, mierne korenistou vôňou. Na podnebí je príjemná kyslosť a ovocná chuť. Telo je suché a jemné. Vynikajúce víno ako aperitív, ale tiež vhodné k hlavnému jedlu, predovšetkým smaženým rybám alebo zelenine.
(Vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)