Hrozno bolo spracované šetrne a rýchlo, mušt fermentoval pri nízkych teplotách. Základné cuvée vína s tirážnym likérom (kvasinky, cukor a výživa) po druhotnom prekvasení zrelo 9 mesiacov na kvasinkách.
CHUŤOVÉ A SENZORICKÉ VLASTNOSTI:
Žiarivá, zlatožltá farba sektu s hustým perlením drobných bubliniek oxidu uhličitého. Vôňa je elegantná, s nástupom tropického ovocia a náznakom toastu na pozadí. Chuť sektu je harmonická a zaguľatená s peknou kyselinkou, tónmi broskyne a žltého melónu. V dochuti sa objavujú pražené mandle s kúsočkami sušeného ovocia.
ODPORÚČANIE K JEDLU:
Husté krémové omáčky s lesnými hubami, gratinovaná zelenina, cestoviny s plodmi mora, kozie syry.
Z DENNÍKA VINÁRA:
Hrozno bolo spracované šetrne a rýchlo, mušt fermentoval pri nízkych teplotách. Základné cuvée vína s tirážnym likérom (kvasinky, cukor a výživa) po druhotnom prekvasení zrelo 9 mesiacov na kvasinkách. Odkalené šumivé víno sme ponechali v prirodzenej podobe ako Extra Brut s necelými 4 gramami zvyškového cukru.
(Vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)