VÝROBNÁ OBLASŤ
Vinice v najvhodnejších častiach Friuli-Venezia Giulia.
Priemerný výkon: 8000-9000 kg na hektár.
Hrozno: Ribolla Gialla.
TECHNOLÓGIA
Hrozno sa zberá ručne koncom septembra, keď sú jeho chemické a senzorické profily optimálne vyvážené. Nasleduje jemné stlačenie a statické dekantovanie muštu. Primárne kvasenie prebieha v oceľových nádržiach pri 16 ° -18 ° C s vybranými natívnymi kvasinkami. Nové víno sa nechá stáť na svojich „jemných kaloch“ dva až tri mesiace, potom sa prečistí a naleje do pretlakových kadí, kde sa tvoria bubliny. Sekundárna fermentácia prebieha pri 16 ° C - 18 ° C a vybrané kvasinky sa použijú ešte raz. Proces trvá približne 25 - 30 dní a po ňom nasleduje niekoľko dní starnutia na kaloch. Víno sa potom stáča do fliaš a nechá vo fľaši niekoľko týždňov vyzrieť.
SENZORICKÝ PROFIL
Perlenie: Veľmi jemné a súvislé.