• LOGO
  • Kontaktujte nás
    0905 747 109
    0907 378 807
  • Môj profil
  • je prázdny
    za 0.00 €
5/5
  • Podeľte sa o pozitívnu skúsenosť z našej spolupráce a odporučte nás Vašim známym a priateľom:
šumivé víno biele suché

VÝROBNÁ OBLASŤ
Vinice v najvhodnejších častiach Friuli-Venezia Giulia.
Priemerný výkon: 8000-9000 kg na hektár.
Hrozno: Ribolla Gialla.
 

TECHNOLÓGIA
Hrozno sa zberá ručne koncom septembra, keď sú jeho chemické a senzorické profily optimálne vyvážené. Nasleduje jemné stlačenie a statické dekantovanie muštu. Primárne kvasenie prebieha v oceľových nádržiach pri 16 ° -18 ° C s vybranými natívnymi kvasinkami. Nové víno sa nechá stáť na svojich „jemných kaloch“ dva až tri mesiace, potom sa prečistí a naleje do pretlakových kadí, kde sa tvoria bubliny. Sekundárna fermentácia prebieha pri 16 ° C - 18 ° C a vybrané kvasinky sa použijú ešte raz. Proces trvá približne 25 - 30 dní a po ňom nasleduje niekoľko dní starnutia na kaloch. Víno sa potom stáča do fliaš a nechá vo fľaši niekoľko týždňov vyzrieť.

SENZORICKÝ PROFIL

Perlenie: Veľmi jemné a súvislé.

(Vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac info tu:
Súhlasím