VÝROBNÁ OBLASŤ
Vinice v kopcoch Treviso, ktoré sa pestujú prísne organickými metódami.
Vinice otočené na východ-západ s 3 500 rastlinami na hektár. Vinice sú staré 15 rokov.
Priemerná produkcia 4 kg na rastlinu predstavuje 13 000 až 14 000 kg na hektár.
Odroda hrozna: Glera.
Technika pestovania: Sylvoz.
TECHNOLÓGIA
Hrozno sa zberá ručne v septembri a potom jemne lisuje. Nasleduje statická dekantácia muštu. Primárne kvasenie prebieha pri 18 ° C v oceľových nádržiach so špeciálne vybranými kvasnicami na výrobu organického vína. Nové víno sa ponechá na „jemných kaloch“ mesiac, potom sa prefiltruje a stočí do tlakových kadí, kde sa tvoria bubliny. Sekundárne kvasenie prebieha pri 18 ° C a vybrané kvasnice sa použijú ešte raz. Proces trvá približne 15 až 20 dní a po ňom nasleduje 5 až 10 dní starnutia na kaloch. Víno sa potom stáča do fliaš a nechá vo fľaši niekoľko týždňov vyzrieť.
ORGANOLEPTICKÉ CHARAKTERISTIKY
Perlage: veľmi jemné a súvislé.
Farba: jemná slamovožltá.
Kytica: elegantná, ovocná a kvetinová.
Chuť: výrazná, príjemná a harmonická.
CHEMICKÉ CHARAKTERISTIKY
Obsah alkoholu,% obj. 10,50 - 11,50
Cukry, g / l 12,00 - 13,00
Celková kyslosť, g / l 6,00 - 7,00
TEPLOTA NA PODÁVANIE
5 ° C - 6 ° C