• LOGO
  • Kontaktujte nás
    0905 747 109
    0907 378 807
  • Môj profil
  • je prázdny
    za 0.00 €
5/5
  • Podeľte sa o pozitívnu skúsenosť z našej spolupráce a odporučte nás Vašim známym a priateľom:
šumivé víno biele extra suché

VÝROBNÁ OBLASŤ
Kopcovité pôdy oblasti Asolo.
Vinice: s orientáciou od východu na západ a od severu k juhu, s 3 000/4 000 viničmi na hektár (priemerný vek: 10 - 15 rokov).
Priemerná produkcia: 3/4 kg. na vinič (120/130 q. na hektár).
Odroda hrozna: Glera.
Technika pestovania: Sylvoz.

TECHNOLÓGIA
Hrozno sa zberá ručne v septembri, keď má najlepšie chemické / organoleptické vlastnosti a je ľahko rozdrvené. Mušt potom prechádza statickou dekantáciou. Primárne kvasenie prebieha vo vnútri oceľových kadí pri teplote 18/19 ° C pomocou vybraných kvasiniek. Takto získané víno zostáva v kontakte s hroznovými šupkami mesiac. Po vyčistení je nalievaný do tlakových nádob, kde šumí. Sekundárne kvasenie prebieha pri 16/18 ° C pomocou vybraných kvasiniek a trvá približne. 25/30 dní; nasleduje ďalší proces čistenia, pri ktorom víno zostáva niekoľko dní v kontakte s kvasnicami. Po fľašovaní sa víno nechá niekoľko týždňov zrieť.

ORGANOLEPTICKÉ CHARAKTERISTIKY
Perlage: malý a súvislý.
Farba: svetlo slamovo žltá.
Kytica: elegantná, čistého rezu a ovocná pre typickú arómu.
Chuť: charakteristická, príjemne mierne kyslá, suchá.

CHEMICKÉ CHARAKTERISTIKY
Obsah alkoholu,% obj. 10,50 - 11,50
Cukry, g / l 7,00 - 8,00
Celková kyslosť, g / l 5,50 - 6,50

TEPLOTA NA PODÁVANIE
5 - 6 ° C 
 

(Vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac info tu:
Súhlasím